Tanfolyamok

Astanga jóga minitanfolyamok

Az astanga minitanfolyamok segítenek a gyakorlás megkezdésében és elmélyítésében is. Sok olyan információ, tanács, könnyítési lehetőség hangzik el, amire a másfél órás foglalkozásokon esetleg nem jutna idő. Minden gyakorlónak ajánljuk!

Három szinten indítunk minitanfolyamokat:

 

1. Kezdőknek – Bevezetés az astangába

tanfi1

Mielőtt még kipróbálnál egy Mysore stílusú astanga órát, érdemes részt venned egy kezdő minitanfolyamon, ahol megismerkedhetsz az astanga alapjaival. A minitanfolyamon megtanuljuk az udzsájí légzést, a belső zárakat, ismerni fogod a napüdvözleteket és az első sorozat elejét, azaz mindent ami az astanga gyakorlás megkezdéséhez szükséges! Ajánljuk mindenkinek, aki astangában kezdő, vagy a gyakorlás elején jár és szeretné átismételni az alapokat.

időpont: január 24. (9.00-12.00)  l  Vezeti: Petra  l  helyszín: Mandala Jóga Liget  l  ár: 3000 Ft   JELENTKEZEM!

 

 

2. Középhaladóknak: Légzés, bandha, dristi

tanfi2

Az astanga egy erőteljes, dinamikus gyakorlás, azonban a lényeg nem az akrobatikus pózok elsajátításában van. Az astangában több eszköz is segít abban, hogy a jógázás során a figyelem a külső ingerek helyett befelé irányuljon és a fizikai gyakorlás egy belső úttá váljon.

Ilyen eszköz a tekintet vezetése (dristi), a hangos légzés és belső zárak, más néven bandhák használata. Ezek közül egyik sem tartozik az astanga leglátványosabb elemeihez, ugyanakkor a könnyed és szép gyakorláshoz elengedhetetlenek. A workshopon végzünk rávezető gyakorlatokat, összekötjük a légzést és a bandhákat, és megpróbáljuk megérezni a bandhák működését az egyes ászanákban. Ez egy fontos terület az astangában, hiszen ahogy Nancy Gilgoff is mondta: “az astanga valójában a múla bandha vég nélküli kutatása.”

időpont: hamarosan (9.00-12.00)  l  Vezeti: Gyöngyvér  l  helyszín: Mandala Jóga Liget  l  ár: 4800 Ft    JELENTKEZEM!

 

 

3. Haladóknak: Bevezetés a második sorozatba

tanfi3

 

Ha az első sorozat gyakorlása rendszeres és már nem jelent különösebb erőfeszítést, akkor érdemes elkezdeni a második sorozat gyakorlását. Az első sorozat szanszkrit neve a “yoga chikitsa” azaz jógaterápia, a másidik sorozat “nadi shodanam” azaz az idegrendszer tisztítása néven is ismert. A minitanfolyamon átvesszük a második sorozat első ászanáit, valalmint beszélünk a sorozat felépítéséről és a gyakorlás megkezdéséről is. Kizárólag rendszeres gyakorlóknak ajánljuk!

időpont: hamarosan (9.00-12.00)  l  Vezeti: Gyöngyvér  l  helyszín: Mandala Jóga Liget  l  ár: 4800 Ft    JELENTKEZEM!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s