Melyik órát válasszam?

_MG_5713

Nyitott órák

Ezeket az órákat rendszerint két oktató vezeti, hogy a kezdő és haladó gyakorlók is elég figyelmet kapjanak. A haladók gyakorolhatnak saját ritmusukban, a kezdőknek külön oktató vezeti a gyakorlást. Ha kezdő vagy és reggeli órára jönnél: gyere nyugodtan, 7.00-tól vezetjük a sorozatot kezdőknek, haladók késhetnek.

Mysore

Szerintünk ez a létező legjobb csoportos jógaóra. A Mysore stílusú gyakorlás során az oktató nem vezeti az órát, többnyire csak segít és javít. Ezen az órán oktató mellett, mégis saját ritmusodban gyakorolhatsz. Azoknak ajánljuk, akik már egy ideje gyakorolnak és nagyjából ismerik az ászanák sorrendjét. Az nem baj, ha itt-ott bizonytalan vagy a sorozatban.

Vezetett

Azoknak ajánljuk, akik legalább a navászanáig (csónak tartásig) gyakorolják az első sorozatot. Ezen az órán mindenki egy ritmusban halad, gyorsabb az óra üteme és a teljes első sorozat gyakoroljuk.

Tematikus

A pénteki tematikus órák az astanga egy-egy részletét mélyítik el. Olyan, mint egy nyitott astanga alaptanfolyam, amely bármely órájára becsatlakozhatsz. Témák: légzés és bandha, előre- és hátraugrás, vinyásza, hátrahajlások, lebegés a gyakorlásban, bevezetés a második sorozatba, stb. Bérletek, AYCM kártyák érvényesek!

Flow

A Flow az astanga vinyásza jógának egy közkedvelt, könnyített megközelítése. A hangsúly a könnyedségen és az áramláson van, az astanga ászanáit a légzés ritmusára, táncszerűen összekötve, sokszor zenei aláfestéssel gyakoroljuk. Azoknak szól, akik nem jógáznak napi szinten és jobban kedvelik a kötetlenebb, közösségi gyakorlást. Tekinthetjük egyfajta bevezetésnek, inspirációnak a jóval hatékonyabb, ugyanakkor nagyobb fegyelmet és elköteleződést igénylő tradicionális astangához.

Ha még csak ismerkedsz az astangával, akkor lehet, hogy elsőre nem egyértelmű, hogy melyik órára célszerű elmenned. Természetesen az a legjobb, ha ellátogatsz egy Bevezetés az astanga jógába minitanfolyamra, de ha nem jók az időpontok, vagy nem akarsz ennyit várni, akkor várunk a jógaórákon: Órarend

Letölthető első sorozat:

ashtanga standing series

One response to “Melyik órát válasszam?

  1. Visszajelzés: Mandala Jógastúdiók | Hol Jógázzak·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s