Keep it simple!

David Swenson astanga jóga workshop // Lisszabon // 0529-31

Ezen a hétvégén több régi vágyam is teljesült.

Szerencsésnek érzem magam. Nemcsak eljutottam Lisszabonba – és Európa nyugati peremén, az Atlanti-óceán partján sétálni,  azt hiszem már önmagában hatalmas élmény -, de még egy háromnapos David Swenson Astanga Workshopot is kaptam. Azt hiszem, ezt hívják szerencsének.

David Swenson neve biztosan ismerősen cseng azoknak, akik már gyakorolnak, de azok, akik még csak most kezdik megismerni az Astanga csodálatos világát (Helló, Wonderland), azért írok róla néhány mondatot. David már a hetvenes évek legelején jógázott, és 1975-ben, mikor Guruji Amerikába látogatott, David Williams és Nancy Gilgoff meghívására, azonnal közvetlenül tőle kezdett el tanulni. Ez azért lassan már közel negyven éve volt. David azóta tanul és tanít, nem véletlenül az egyik legnevesebb astangi. Élményei és tapasztalatai, módszerei megbízhatóak – és ahogy észrevettem, nagyon közel áll ahhoz, amit én, amit mi gondolunk az astangáról.

A közeg is izgalmas volt, nagyon jó, igazi kis nemzetközi csapat gyűlt össze erre a hétvégére. Volt fiatal, idős, volt rendszeres gyakorló, de olyan is, aki az astangában teljesen kezdő… Egészen vegyes volt a társaság. Szóval megint beigazolódott: only lazy people cannot do yoga.
keepitsimple_media

Gyakoroltuk az első sorozatot, de kaptunk ízelítőt a másodikból, David tanított javításokat, páros gyakorlatokat, beszéltünk a légzésről, bandhákról és persze a jóga 8 tagjáról. David Swenson végtelenül szimpatikus és inspiráló személyiség, Pattabhi Joisról és Mysore-ról szóló történetei hol megnevetettnek, hol meghatnak, és egytől-egyig elgondolkodtatnak.

És a következő posztból még azt is megtudjátok majd, mióta van zárómantra és Guruji mit mondott azoknak, akik mindenképpen meg akarták csinálni a következő ászanát!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s