Búcsú a faltól

blogba_fejenallas

Mindig is féltem elengedni a talajt a lábam alól, ragaszkodtam a biztonsághoz, ahhoz hogy két lábbal álljak a födön. Az első alkalomtól fogva szerettem jógázni, és az első alkalomtól fogva féltem a fejenállástól.

Eleinte felesleges mutatványnak tartottam és mindent kitaláltam, hogy megússzam az óra végi fejenállást, többnyire pont akkor mentem ki mosdóba, amikor a fejenállást következett és “sajnos” már a gyertyában voltak a többiek, mire visszaértem a jógaterembe. Féltettem a nyakamat, a vállamat, de még attól is tartottam, hogy fellendülésnél a falhoz verem a sarkamat. Annyi ürügyet kitaláltam, amiért nekem nem is kellene fejenállnom, hogy új kifogást azóta se hallottam.

engedd el

Többnyire azt a tanácsot kaptam, hogy engedjem el a félelmemet, ez sokat nem segített… A változás akkor következett be, amikor ráébredtem, hogy ha ennyire félek egy ártatlan ászanától, akkor azzal teszem magamnak a legjobbat, ha szembenézek vele.

fal mellett, fal nélkül

A varázslat annyiból állt, hogy a technikát megtanultam, és minden nap megpróbáltam. Sokáig a falnál, egészen addig, amíg biztonságban éreztem magam.  Nem egyik pillanatról a másikra búcsúztam el a faltól, nekem hosszú hónapokba telt. Egyszer eljött az a pillanat, hogy biztosnak éreztem az egyensúlyt, értettem a pózt annyira, hogy nem volt szükségem a falra. Egyik nap fel sem merült bennem, hogy oda kellene mennem. Ha erőltetnek, eddig talán sosem jutok el.

Aztán pár hétre rá, a nagy magabiztosságban kiestem. De ekkora már tudtam hol vagyok a térben, és kigurulni természetes volt, nem félelmetes.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s