Egy, két, há… ékam, dvé, trini

A pénteki tematikus órákon már vettük az alapokat, a légzést és a bandhákat, elemeztük a csaturangát, és még sorolhatnánk. Most már nem jöhet más, minthogy mindezt elfelejtsd kicsit és hagyd a tanultakat kibontakozni a gyakorlásodban.

featured_vezetett

szanszkrit számolás

Vezetett, amolyan „számolós” óra lesz, ami azt jelenti, hogy részletes instrukciók helyett az oktató csak számol, megadja a gyakorlás ritmusát.

Önálló Mysore gyakorláshoz szokott astangik többnyire nem szeretnek vezetett órára járni (Manju szerint amúgy nem is kell rendszeresen ilyen órára járni), amit mélyen megértek én is. Ha megérzed a Mysore gyakorlás szabadságát, akkor már nem kívánkozol vissza a korlátok közé. Ha megtanulod elengedni a vezetést, és megérzed annak az ízét, hogy milyen szabadságot jelent a saját ritmusod követése, nem akarsz már máshoz alkalmazkodni, még az oktatóhoz sem.

Most pénteken mégis ezt a szabadságot kell feladni. Nem kell mindig így gyakorolni, de néha érdemes. Ha feladod a megszokott pluszmozdulataidat, ha hajlandó vagy átadni a vezetést, akkor sokat tanulhatsz a gyakorlásodról és önmagadról is.

miről szól valójában?

Vezetett órán a fókusz a gyakorlás ritmusán van, ne igazgasd magad, ne próbáld aprólékosan bepakolni magad a nehezebb ászanákba, nem akkor lesz élmény a gyakorlás, ha megfogod a kezed Maricsi D-ben, hanem ha együtt lélegzel a többiekkel. Ne siess, ne kapkodj, legyen inkább minden könnyebb, de menj a csoporttal, a számolással. Önátadás, az akarat és az egó feladása. Erről szól a vezetett óra.

2015. február 20. 17.45-19.15
Mandala Jóga Liget
tartja: Gyöngyvér

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s