A legjobb reggelek

A kedd reggeli óra az egyik kedvencem az órarendben. Már többször mondták, hogy adjam le vagy cseréljem el, mert hétfő este is van órám, és fárasztó másnap korán kell kelni. Én mégis ragaszkodom a kedd reggelekhez. Akkor is, ha nem mindig könnyű felkelnem, akkor is, ha reggel hétkor kevesebben vannak (na nem mindig!) mint este. Reggel hatkor indulok otthonról, még csend van, alszik a város, szinte végig egyedül tekerek a bringaúton. Sietek, hogy a gyakorlók előtt odaérjek, hiszen van, aki 6.40kor már nyitómantrázik.

andi

Szabadság

A többi jógaórához képest nagy szabadság van a reggeli astanga órákon. Az órarend szerint reggel hétkor kezdődik az óra és egészen kilencig tart. A kezdőknek persze héttől vezetjük az órát, és nagyjából egy órát gyakorolnak, ami eleinte bőven elég. A többiek viszont bármit csinálhatnak: kezdhetnek később, vagy hamarabb, késhetnek, mehetnek saját ritmusukban, gyakorolhatnak fél vagy akár két órát is. Eleinte sokan nem tudtak mit kezdeni ezzel a szabadsággal, a késésbe jöttek bele a leghamarabb, a rövidebb gyakorlásba a legkésőbb. Most már egyre többen gyakorolnak rövidebbet, egyre jobban figyelnek magukra, és nekem egyre kevesebb dolgom van.

Háttérben

Az óra egyre nagyobb részében csak figyelek. Segítek, ha kérik, ha kell, adok egy-egy tippet, ott vagyok fejenállásnál, ha félnek. De a legfontosabb, hogy ne zökkentsem ki őket, hiszen a gyakorlásukat nem én irányítom, csak segítem. Ez már az ő órájuk, nem enyém.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s