Kino MacGregor workshop Bécsben

Augusztus végén Bécsben voltunk Kino MacGregor workshopon. Nem egy új mester iránti vágy, sokkal inkább a kíváncsiság hajtott minket. Kinót azt hiszem senkinek nem kell bemutatni, ismeri őt az is, aki nem astangázik.

kino_lotus

Kino szerintem

Én sokáig kétkedve fogadtam az egész Kino MacGregor jelenséget: nagyonamerikai stílus, fürdőruhában jógázás, közösségi médiák elárasztása, fullsmink, selfiehegyek – ez így egyszerre sok volt. Körülbelül egy éve került a kezembe az Astanga első sorozatáról írt részletes könyve, ami kicsit a felszín alá enged. Ha nem is leltem új mesterre, abban meggyőzött, hogy Kino egy igazán komoly gyakorló, aki számára az astanga nem csak fizikai gyakorlás, hanem belső út is egyben.

A bécsi workshop

A téma az astanga alapjai voltak (bandhák, állógyakorlatok, vinyásza és az erő), összességében nagyon nem bántam meg, hogy elmentünk. Mindenképp pozitív volt Kino profizmusa és hitelessége, azt tanítja, amit gyakorol, minden szava mögött saját tapasztalat van.

Más gyakorlók, más célok

Az astanga egy első látásra kötött rendszer, de mindenképp máshogy áll hozzá, mást emel ki és tart fontosnak a gyakorlásban. Kino gyakorlásában fontosak a szép ászanák, a vinyászák és az ebbe az irányba tett erőfeszítés. Manjunál az ászana helyett az astanga gyógyító ereje és az elmére gyakorolt hatásai fontosak. Hozzám ez utóbbi áll közelebb, úgyhogy bármennyire hasznos és jól felépített volt a workshop, azzal a gondolattal távoztam, hogy ez nem az én gyakorlásom. Ez nem kritika vagy negatívum, egyszerűen csak mások vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s