Egy hét Manjuval

Pattabhi Jois legidősebb fia, Manju Jois megint a Mandalában töltött egy hetet, nagyon jól éreztük magunkat Mi is, Manju is, jövőre várjuk vissza!

manju_relax

Astanga hiteles forrásból

Nagyon intenzív volt ez a néhány nap, rengeteget beszéltünk az ászanákról, vinyászákról és mindezek javításáról is. Manju megmutatta azokat az első sorozatos igazításokat, amelyeket közvetlenül apjától, Pattabhi Joistól tanult.

Bármelyik astanga oktatóképzésen tanulhatsz szuper javításokat, de Manju mély tudása, óriási tapasztalata és a jógához való hozzáállása miatt volt igazán értékes a vele töltött pár nap.

A jóga lényege

Más jógaworkshopok után többnyire hiányérzet van bennem. Számtalanszor éreztem már azt, hogy sok hasznos információ hangzott el, amelyeket beépíthetek a gyakorlásba és az oktatásba is, mégis a lényeg közben elveszett, maga a jóga hiányzott a képzésből. Manjunál ez pont fordítva történik: nem tudom megfogalmazni, hogy pontosan mit tanultam és mit fogok beépíteni a gyakorlásba, viszont mindig teljesnek érzem tanultakat.

Egy szokatlan mester

Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi volt a legjobb ebben az öt napban és nehéz is lenne kiemelnem egy-egy mozzanatot. Manju képzéseiben azt szeretem, ahogy letisztul bennem minden. Nem varázslatosnak hangzó újdonságokat tanulok, hanem egyszer csak rend lesz a fejemben. Nem merülnek fel kérdések, nem zavarnak kételyek, ehelyett az egész astanga rendszert egyszerűnek és teljesnek látom. A gyakorlásom ugyanaz, csak máshonnan szemlélem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s