Te miért gyakorolsz?

kori

Mielőtt tovább olvasol, érdemes végiggondolnod magadban. Nincs jó és rossz válasz. Ha gyakorolsz, az már önmagában szuper, a miértek pedig úgyis változni fognak. Addig is itt van rögtön 3 dolog, amiért érdemes elkezdened a mindennapi gyakorlást.

  1. Egészség

A fizikai gyakorlástól erősebb és hajlékonyabb lesz a test, egyensúlyba kerül az idegi és hormonális szabályozás, javul a belső szervek működése és így tovább. Már csak ezért is megéri rendszeresen gyakorolni, de mindez még messze nem meríti ki az astanga hatásait.

  1. Belső egyensúly

Ha az első sorozatot, vagy akár annak csak egy részét gyakorlod, akkor már tapasztalhattad, hogy savászanából felkelve kereknek tűnik a világ, minden rendben, minden szép és jó. Van, hogy ideiglenesen egy-egy ászana, vagy a második sorozat elkezdése ezt megzavarja, de ez csak rövid ideig tart, amíg a gyakorlás feloldja a belső blokkokat. Utána mindig helyreáll az egyensúly.

  1. Tudatosság

A gyakorlás nem csak a fizikai testet, hanem az elmét is teljesen átformálja, a különbség csak annyi, hogy ezek a változások külső szemmel nem (vagy nem egyértelműen) láthatóak. Egy gyakorlás után nem csak azt figyelheted meg, hogy könnyebb a tested, hanem azt is, hogy könnyebben kilépsz a gondolkodásod megszokott medréből.

Te miért gyakorolsz?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s