Nancy Gilgoff esete az astangával

Már írtam egy bejegyzést arról, milyen fontos a fokozatosság a gyakorlás megkezdésekor (lásd itt»),  azonban most találtam egy érdekes posztot a tárgyban Nancy Gilgofftól, aki az első nyugatiak között tanult Mysore-ban.

Manju sokszor elmondta a képzéseken, hogy nincs annyi szabály a jógában, mint amit a legtöbb iskolában tanítanak. Sokszor túlságosan is ragaszkodunk a sorozathoz, pedig az is csak akkor fejti ki áldásos hatásait, ha az oktató a gyakorlóra igazítja. Természetesen minden változtatás az eredeti sorozaton csupán időlegesen értendő, aminek távolabbi célja a sorozat biztonságos, könnyed, napi szintű gyakorlása.

Kép
“Az első foglalkozáson öt Napüdvözlet A-t kellett csinálnom, plusz a három záró ászanát – a Jógamudrászanát, a Lótuszt és a Tolászanát. A második foglalkozáson, aznap délután, öt A Napüdvözlet volt és öt B Napüdvözlet, plusz a három záró ászana. A következő foglalkozáson Gurudzsí azt mondta, csináljak ezentúl három A és B Napüdvözletet, és onnantól elkezdett adni legalább két ászanát foglalkozásonként, mindig a három záró ásznával befejezve.” /Nancy Gilgoff

A teljes cikket itt olvashatod (angol)»

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s