Gyöngyvér

Az első jógaórámra 18 évesen mentem el a Mandala Jógastúdiókba, Németh Gergőhöz. Rádzsa jógára mentem első alkalommal, a gyakorlatok felét ugyan nem tudtam megcsinálni, de már az első óra akkora élmény adott, hogy tudtam, visszajövök.  A jóga egyre fontosabb szerepet töltött be az életemben, a sok tanfolyam, workshop és oktatóképzés után úgy éreztem, hogy kissé elvesztem a sok irányzat és információ között, és ideje lenne megtalálnom a saját utamat a jógán belül is.

_MG_5827

2010 nyarán Indiába utaztam és másfél hónapot töltöttem Mysore-ban, ahol Vinay Kumar vezetése mellett Prana Vashya jógát gyakoroltam, a nap végét pránajámával és meditációval zártam. Ez az idő sok felismerésre és  tapasztalásra vezetett rá. Végül 2011-ben, egy budapesti tradicionális Astanga workshopon találtam meg azt irányzatot, amelyet és akit maradéktalanul el tudok fogadni.

Tanáraim a teljesség igénye nélkül: Németh Gergő, Vinay Kumar, Andrea Lutz, Nancy Gilgoff és Manju Jois. Sokaktól tanultam, Németh Gergőnek nagyon sokat köszönhetek, aki mindig támogatott és segített az utamon. Jelenleg Manju Jois és Nancy Gilgoff iránymutatásai szerint gyakorlok.

 

gy_alairas

One response to “Gyöngyvér

  1. Visszajelzés: Tematikus óra: ülőgyakorlatok | Astanga jóga - 1% elmélet·

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s