Gergo

Németh Gergő

ger_blog

A jóga több, mint 15 éve elsődleges helyet foglal el az életemben. Tanultam Miklós Ervinnél, aki Yesudian közvetlen tanítványa volt, számos tanfolyamon vettem részt tradicionális indiai jógamestereknél, valamint az Iyengar és a Satyananda rendszerek oktatóinál. Első jógaoktató képzésemet a Padma Jógastúdióban végeztem, beavatást és személyes mantrát pedig a Himalájai Jógatradícióban Szvámi Véda Bharatitól kaptam, aki a meditáció addig nem tapasztalt mélysegeibe vezetett be.

Szellemi vezetőmnek az advaita védánta filozófia mesterét, Gangát tartom, aki Ramana Maharshi tanítványának, Papadzsinak volt felesége. Az illúzióktól való szabadság elérését célzó tanítás alapjaiban változtatta meg élet- és gondolkodásmódomat, így a jógával való kapcsolatomat is.

Az astanga vinyásza rendszerben első tapasztalataimat Andrea Lutz berlini astanga oktatónál szereztem, akitől főleg oktatásmódszertant, a gyakorlás fokozatos, helyes felépítését tanultam el. 2010 óta gyakorlok napi szinten, miközben számos workshopon vettem részt olyan kiemelkedő oktatóknál, mint Nancy Gilgoff vagy Kino MacGregor. Vezetőmnek az astanga vinyásza rendszerben Manju Joist tekintem, akitől azt tanulom, hogy mi valójában  a jóga.

nemeth_alairas

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s